Slováci zavítajú do Prešova možno na jeseň, naznačil Holeša

04.03.2012 Prešov

Prešov 3. marca (TASR) - Fanúšikovia hádzanej v Prešove dúfali, že v apríli konečne uvidia po dlhom čase slovenský reprezentačný výber aj s novým trénerom Petrom Dávidom. Prezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Jaroslav Holeša ale pri nedávnej návšteve Prešova naznačil, že treba počkať až do októbrového asociačného termínu.
"Už v apríli sme plánovali odohrať dva prípravné zápasy s Ruskom v Prešove. Lenže po nedávnom odstúpení trénera Vladimira Maximova zrušila ruská federácia obidva plánované duely," vysvetlil Holeša a zároveň upresnil, že novým termínom, kedy by sa v metropole Šariša mala hrať reprezentačná hádzaná, je záver októbra prípadne začiatok novembra v rámci kvalifikácie na majstrovstvá Európy 2014 v Dánsku. Hádzanárski fajnšmekri z Prešova sa zatiaľ musia uspkojiť s vystúpeniami miestneho Tatrana v extralige, súťaži SEHA i v Pohári EHF a šéf zväzu, ktorý v piatok v Prešove absolvoval stretnutie s predstaviteľmi prešovského a košického krajského zväzu hádzanej, verí, že Tatran čaká úspešný záver sezóny. "Dúfam, že uspeje s nemeckým SC Magdeburg v Pohári EHF. Mužstvo má svoju kvalitu, v súčasnosti aj dobrú formu. V kvalitnej SEHA lige nazbieral už rad skúseností. Pri troche šťastia by sa mu to mohlo podariť."
V balkánskej interlige majú zasa zeleno–bieli blízko k postupu do Final Four. "Verím, že aj toto Tatranu vyjde. V interlige hrá naozaj dôstojnú rolu a to, že dokázal poraziť Croatiu Záhreb, bolo fantastickým úspechom. Som presvedčený o tom, že všetci fanúšikovia na Slovensku fandia Prešovu, ktorý je dôkazom, ako tento šport môže v našej krajine napredovať," dodal Holeša.
 

Vyberte región